Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

6% regeling grafsteen

21 maart 2011

Vraag nummer: 24597 (oude nummer: 16571)

Mijn vraag is mijn zus en ik hebben een graf uitgezocht bij en bedrijf.Hij heeft ons een prijsvoorgesteld, de vraag is dat hij de 19% heeft berekend ,is het ook niet zo dat de 6% regeling geld voor de arbeidsuren.

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, er geldt geen 6% regeling voor de arbeidsuren.

Alleen het renoveren en verbouwen van bestaande woningen valt tijdelijk, tot 1 juli 2011, onder het 6%-tarief. Geen werkzaamheden aan grafstenen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Nieuwe wettelijke regeling sinds maart 2011: Van wie is de grafsteen?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder