Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wat gebeurt er met graven die geruimd worden?

9 maart 2010

Vraag nummer: 7397 (oude nummer: 15392)

Hallo,

Mijn moeder en ik waren gister op een begraafplaats,omdat mijn moeder wilde kijken of haar opa en oma al opgeruimd waren en dat was zo. Ze heeft wel spijt dat ze haar tweeling broertjes heeft laten opruimen maar dat was omdat de begraafplaats niet genoeg plek had. nu is mijn vraag: wat gebeurd er met de graven en de stoffelijke resten?

Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Het ruimen van graven kan op twee manieren gebeuren.
1) Soms worden de stoffelijke resten dieper in hetzelfde graf begraven. Boven in het graf is dan ruimte ontstaan voor nieuwe kisten.
2) soms worden de stoffelijke resten naar een andere plek op de begraafplaats in een soort verzamelgraf voor botten overgebracht. Ook dan ontstaat in het oude graf ruimte voor nieuwe kisten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder