Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Schoonmoeder wil graf schoonvader ruimen (tegen wens kind in)


6 augustus 2005

Vraag nummer: 3936  (oude nummer: 6320)

Mijn schoonmoeder heeft met haar oudste zoon afgelopen week stappen ondernomen om het graf van mijn 50 jaar geleden overleden schoonvader te laten ruimen. Dit zonder haar jongste zoon en mijn vrouw haar dochter daarvan in kennis te stellen.De kosten voor verlenging en het argument dat er toch nooit iemand naar toe ging zouden de argumenten zijn. Het geld zou voor ons geen probleem zijn, en wij en met name ik(de schoonzoon bezoek vaker het graf. Twee jaar gelden heeft het graf door mij en mijn jongste schoonbroer nog een opknapbeurt gehad. Kunnen wij nog stappen ondernemen om e.e.a. terug te draaien?

Antwoord:

Geachte heer,

Zie tientallen vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Graf ruimen' en 'Graf overschrijven'. Daarin staat, kort gezegd, dat niemand het ruimen van den graf kan vorderen. Uw schoonmoeder kan dus niet bij de begraafplaats de ruiming eisen.
U kunt uw schoonmoeder vragen over zij het graf op naam van uw vrouw wil laten overschrijven. Blijkbaar ligt dat moeilijk en is ze daartoe niet bereid, anders zou u de vraag niet hoeven stellen. Dan kunt u als alternatief bij de begraafplaats vragen om het graf opnieuw aan uw vrouw uit te geven als uw schoonmoeder er afstand van doet. U kunt de begraafplaats ook waarschuwen dat als zij op verzoek van de schoonmoeder zou ruimen, zij een klachtenprocedure of een kort geding aan de broek kan krijgen (wat kan, hangt van het soort begraafplaats af, gemeentelijk of niet, aangesloten bij de LOB of niet). Want ruimen op verzoek van de rechthebbende, alleen maar om te voorkomen dat een ander familielid het kan voortzetten, daar mag de begraafplaats niet aan meewerken.

Enfin, het staat allemaal al uitgebreid in veel andere vragen.
Ik ga die niet allemaal overschrijven. Zie in de genoemde sub-rubrieken.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >