Ruimen na 15 jaar


29 december 2016

Vraag nummer: 48790

Geachte heer,
Vroeger ruimde men graven wanneer naaste familieleden gestorven waren. Nu wil de gemeente na 15 jaar de graven ruimen van de ouders van mijn man. 'Laatste rustplaats?' '
Kan dat nu zomaar.? Kan mijn man bezwaar maken?

Vriendelijke groet Mevr. Prakken

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De kans is heel groot dat de gemeente de graven van uw schoonouders niet 'zomaar' ruimt, maar omdat de betaalde termijn is verstreken.
Uw man kan bezwaar maken, maar dat heeft alleen zin als hij kan aantonen dat voor de betreffende graven een langere termijn was overeengekomen en betaald.

Mij is geen gemeente bekend waar men vroeger graven alleen ruimde wanneer naaste familieleden gestorven waren. Dat gold alleen voor graven voor onbepaalde tijd die geschuwd werden om plaats te maken voor nieuwe kisten. Maar schudden is geen gewoon ruimen.

In alle gevallen is het zinvol als u bij de gemeente informeert wat de status van de betreffende graven was, als uw familie zelf niet of niet meer over papieren van de graven beschikt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >