Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten schudden en begraven wel terecht?


18 maart 2018

Vraag nummer: 54256

Geachte,
Is het terecht dat de gemeente voor het schudden en begraven hetzelfde bedrag rekent (800 euro) terwijl men maar 1 keer opent en 1 keer het graf dicht. Als er preventief geschud zou worden kan ik dit begrijpen nu niet. In het laatste geval moet men nl het graf dichten en veel later weer openen. Eigenlijk betaal ik nu teveel(schudden en begraven is kort na elkaar gebeurd.

vriendelijke groet gert pot

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Begraafplaatsen, zowel gemeentelijke als kerkelijke of andere, zijn vrij in het bepalen van hun tarieven. Die tarieven hoeven niets van doen te hebben met de werkelijke kosten van een handeling of activiteit. Men kan er de (hoge) algemene kosten van het hebben en onderhouden van een begraafplaats ook in verdisconteren. En dat is wat met het schudden van een graf ook gebeurt.

Gemeenten is het alleen verboden om winst te maken op een begraafplaats. Omdat bijna alle gemeenten verlies lijden op hun begraafplaatsen, zal men niet snel een gemeente op het maken van winst kunnen betrappen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >