Graf opruimen (graf voor onbepaalde tijd?)


16 maart 2017

Vraag nummer: 50102

Geachte dhr/mevr. mijn ouders zijn moeder 1974 en vader in 1976 overleden. toen in die tijd is er voor graf betaald ... voor onbepaalde tijd. zover ik weet was er toen geen grafakte of wel?.in 2006 waren mijn ouders 30 jaar dat hebben gemeld bij kerk bestuur en koster. tegen ons is gezegd geen zorgen maken alles komt goed. nu na 11 jaar krijgen wij pittig rekening. er is ook geen melding gedaan door kerk bestuur van verwijderen van graf of een aanteken op bord bij de kerk. gemeente weststellingwerf kan ons niet verder helpen die heeft kerk van de hand gedaan. notaris zijn we geweest die komt gelijk met pittig rekening om uit te zoeken daar hebben wij afgezien. het kerk bestuur is nu een stichting geworden. wie kan ons helpen met dit probleem. Met vr/gr R de lang

Antwoord:

Geachte heer,

Als u geen grafakte hebt, of een kwitantie, of een reglement van de toenmalige begraafplaats van de kerk, waar uit blijkt dat het graf in 1974 is uitgegeven voor onbepaalde tijd, hebt u niets. Als u geen bewijs hebt, kunt u niets aantonen. Als u niets kunt aantonen, dan hebt u geen recht.

Het is van groot belang om zaken rond graven altijd schriftelijk te regelen en vast te leggen. En natuurlijk ook om dan alle papieren, brieven, overeenkomsten, reglementen, rekeningen, prijslijsten etc. goed te bewaren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.