Crematie stoffelijke resten van drie familieleden


1 maart 2011

Vraag nummer: 24542  (oude nummer: 16477)

Geachte Heer van der Putten
Dank voor Uw snelle reactie op vraag 16473
Wij hebben toestemming van de burgemeester om ons familiegraf te ruimen, maar wij willen de stoffelijke resten van de drie familieleden laten cremeren, niet samen met de stoffelijke resten van andere graven en niet in drie afzonderlijke kistjes, maar in een kist zodat wij eenmaal 'n crematie hebben. Kan dat? In de toestemming van de burgemeester staat geen enkele voorwaarde vermeld.
Bij voorbaat dank
Met vrienddelijke groet.
M.Blom Sutman Meijer

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Stoffelijke resten van verschillende familieleden moeten apart van elkaar worden gecremeerd. De regels in het Besluit op de lijkbezorging gaan uit van individuele crematie. Als u later zelf de as van die drie overledenen wilt samenvoegen is dat uw zaak, maar het crematorium mag alleen individuele crematies uitvoeren. Tenzij het gaat om naamloze stoffelijke resten die niet door een familie maar door de beheerder van een begraafplaats ter crematie worden aangeboden.

Zie bijvoorbeeld vraag 14647: 'Opgraven en cremeren 2 (aparte kisten?)' en andere vergelijkbare vragen in de subrubriek Begraven > Opgraven en herbegraven of cremeren.
http://www.uitvaart.nl/?s_page_id=68&pid=1&scat=37

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.