Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vervolg grafrechten 15673/7530.

29 april 2010

Vraag nummer: 7536 (oude nummer: 15681)

Hallo,
Allereerst willen wij U nog bedanken voor Uw advies op vraag 15673.
Wij zijn naar het kerkbestuur geweest en het was geen probleem we krijgen de grafrechten meteen.Alleen als kinderen van de schoonouders van mijn vader de grafrechten alsnog willen wij deze dan weer af moeten staan.
Is dit werkelijk zo?

Alvast bedankt.

Mvgr H.Berkvens

Antwoord:

Geachte heer,

Ik zou ook niet weten waarom u de grafrechten niet zou krijgen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Nee, als de kinderen van de schoonouders van uw vader de grafrechten alsnog willen, hoeft u deze niet af te staan. U hebt dan een recht dat u niet ontnomen kan worden, behalve bij wet of bij rechterlijk vonnis. Dat zie ik niet zo snel gebeuren.

Bovendien bent u net zo goed familie. De schoonouders van uw vader zijn uw grootouders. Er is niets mis mee, als u daar de grafrechten van hebt,

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Kan de houder van de begraafplaats andere voorwaarden opleggen bij de overschrijving van een grafrecht?

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder