Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rechten over het graf van onze vader


19 augustus 2015

Vraag nummer: 43510

Geachte mr. Van der Putten,

Onze vader is 14 december 1991 overleden. Ten tijde van zijn overlijden lagen onze ouders in scheiding en heeft de Griekse vereniging/gemeenschap in Nijmegen het regelen van de uitvaart op zich genomen. En dus heeft een goede (griekse) kennis het zeggenschap over zijn graf gekregen. Het was mijn vaders wens om in het familiegraf in Griekenland bijgezet te worden, iets wat, door de omstandigheden toen niet is gebeurd.
Nu willen mijn zussen, ik en zijn broer dit alsnog doen.
Wij hebben in 2011 al een keer 5 jaar grafrechten bijgekocht, alleen hebben wij toen wegens verschillende omstandigheden het weer moeten uitstellen. Volgend jaar loopt het grafrecht weer af en wij willen voor die tijd de resten van onze vader laten opgraven en cremeren om hem vervolgens naar Griekenland te brengen.
De Griekse dame die het zeggenschap over het graf heeft zit echter in Griekenland en is zelf in niet al te beste gezondheid en wij krijgen geen contact met haar. Hierdoor kunnen wij de grafrechten dus niet overzetten op onze/mijn naam.

Bestaat er een mogelijkheid deze rechten zonder de handtekening van de betreffende dame te krijgen? Wij hebben immers 3,5 jaar geleden ook de verlenging van het graf betaald en zullen dat, indien nodig, nogmaals doen. Maar eigenlijk willen we gewoon de laatste wens van onze vader inwilligen en hem naar zijn geboortegrond terugbrengen.

Ik hoop dat u ons hier een advies over kunt geven.

Met vriendelijk groet,

Alexandra Toukas

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is heel vervelend dat u geen contact krijgt met de Griekse dame die het zeggenschap over het graf heeft, maar zonder haar toestemming mag de burgemeester van Nijmegen geen vergunning geven voor een opgraving en crematie.

Zie over opgraven en (herbegraven of) cremeren ook:


Er bestaat geen mogelijkheid om zonder de handtekening van de betreffende vrouw de rechten op het graf van uw vader te krijgen.
Alleen als zij overleden zou zijn, zodat ze geen handtekening mee kan zetten, kunt u of een andere zus of een oom de rechten opvragen, Maar dan moet u ook kunnen aantonen aan de hand van een overlijdensakte dat ze overleden is.

Mijn enige advies is dat u toch blijft proberen om contact met haar te krijgen. Desnoods door zelf naar Griekenland af te reizen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >