Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overschrijven grafrechten graf zoontje 1


4 augustus 2017

Vraag nummer: 51545

Beste meneer, mijn vriend zijn zoontje en stiefzoontje liggen samen begraven maar wil graag de grafrechten overnemen. Het is nou wel zo dat moeder ook overleden is en de vader van het stiefzoontje in de gevangenis zit. (dit nog 6 jaar)
Nou is dit na een hoop ellende en samenloop van omstandigheden helemaal uit elkaar gevallen en hebben vader en stiefvader ook geen contact, dat geld ook voor de rest van familie van moeder en stiefvader. Zou dit te veranderen zijn als de desbetreffende in de gevangenis is of zonder toestemming?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als de moeder is overleden, is het wellicht zo dat op dit moment niemand rechthebbende van het graf is. Dan kan uw vriend de grafrechten gewoon bij de begraafplaats vragen en krijgen.

Als de vader van het stiefzoontje de grafrechten heeft, zal hij moeten meewerken aan overschrijving. Als hij niet meewerkt, kan uw vriend de grafrechten niet krijgen.
Het in de gevangenis zitten heeft niet tot gevolg dat iemands rechten op een graf vervallen.

Het is sowieso verstandig als uw vriend bij de begraafplaats informeert wie nu de grafrechten heeft. Hij kan ook aangeven dat als die persoon afstand doet van de rechten, hij belangstelling heeft.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >