Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Overname grafrecht na afstand


5 september 2008

Vraag nummer: 5662  (oude nummer: 11226)

De rechthebbende heeft afstand gedaan per januari 2007. De grafrechten zijn t/m 2014 betaald. Het graf is nog niet geruimd. Een zoon van de historische rechthebbende wil het graf in stand houden. Kan het zonder meer overgeboekt worden op zijn naam zonder medeweten van de eerdere rechthebbende? of moet het graf opnieuw aangekocht worden? zo ja, per wanneer? Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De gemeente kan hetgraf als een nieuw graf voor 20 jaar uitgeven, met ingang van heden.

Er is geen reden om de zoon als nieuwe rechthebbende voor de (voormalige resterende) termijn t/m 2014 het graf gratis te geven; er is afstand gedaan en de gemeente kan de plek aan iedereen opnieuw uitgeven. Deze vraag zou bij een vreemde geheel niet aan de orde zijn. Waarom nu dan wel?
De zoon had van de resterende termijn kunnen profiteren als de voormalig rechthebbende het graf had laten overschrijven. De voormalig rechthebbende heeft echter bewust aanspraak op het volmaken van de termijn teniet gedaan.

Er is geen reden om de voormalige rechthebbende er van in kennis te stellen dat het graf opnieuw wordt uitgegeven. De voormalige rechthebbende heeft afstand gedaan van alle rechten (en plichten trouwens ook).

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >