Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kan de gemeente grafrechten overdragen zonder toestemming?


24 juni 2009

Vraag nummer: 6663  (oude nummer: 13309)

Mijn ouders liggen in een eigen graf. Dit graf staat op mijn naam (ik ben de rechthebbende). Ik betaal hiervoor jaarlijks grafrechten. Enige jaren geleden ben ik naar het buitenland verhuisd en ondanks mijn melding aan de gemeente heb ik sindsdien niets meer van hen vernomen.
Recentelijk kreeg mijn zus nu een aanslag en staat zij ineens als rechthebbende geregistreerd. Kan de gemeente dit zomaar doen?

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, 'zomaar' kan dit niet.
Een grafrecht mag zonder uw medewerking nooit op naam van een ander worden geschreven. U kunt daar onmiddellijk protest tegen aantekenen, zodra u hiervan kennis draagt. Verhuizing naar het buitenland kan natuurlijk nimmer een reden zijn om iemand zijn rechten te ontnemen.

Een andere siutatie kan echter zijn dat uw adreswijziging niet goed verwerkt is en rekeningen onbetaald bleven, waardoor de grafrechten vervallen kunnen zijn. Dan kan het graf aan een ander worden uitgegeven.
Als u enkele jaren geleden verhuisd bent, weet dat u jaarlijks een nota kreeg maar bemerkte dat u die niet meer kreeg, had u ook kunnen informeren of uw adreswijziging wel aangekomen en verwerkt is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >