Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrechten overnemen


11 juli 2017

Vraag nummer: 51289

Ik heb een vraag over het overnemen van grafrechten;
Mijn vader is 6 jaar geleden overleden en hij is toen begraven. Mijn vader had een geregistreerd partnerschap met een vrouw (niet mijn moeder), welke nu de grafrechten heeft. Echter is het zo dat zij het graf verwaarloost.. daarmee bedoel ik; er is nooit een grafsteen gekomen (wat wel de wens was van mijn vader, dit staat alleen nergens geregistreerd), alles wat wij als familie op het graf zetten wordt door haar verwijderd. Kortom; het graf is dus kaal; er ligt alleen zand en verder niets!
Mijn vraag aan u is; wat kunnen wij doen om de grafrechten van haar over te nemen? Zij weigert elke vorm van medewerking.. sterker nog; zij dreigt nu om over 4 jaar het graf te laten ruimen. Dit willen wij als kinderen absoluut niet.
Alvast bedankt voor uw advies.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U kunt deze vrouw niet dwingen om de grafrechten af te geven, als er geen testament of codicil van uw vader is waarin zijn wensen duidelijk omschreven staan.

Maar u kunt wel voorkomen dat zij het graf ruimt, door bij de begraafplaatshouder schriftelijk kenbaar te maken dat u bezwaar maakt tegen het eventueel ruimen van het graf over 4 jaar. Maar ik zou het laatste niet aan deze vrouw vertellen, want waarschijnlijk lokt dat alleen een averechtse reactie uit.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Waarom moet je na de crematie een maand wachten op de as?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >