Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Grafrechten overnemen door schoonzus

22 december 2008

Vraag nummer: 6016 (oude nummer: 12026)

Geachte heer,

Per toeval ben ik erachter gekomen dat mijn schoonzus de grafrechten heeft overgenomen van ons familiegraf. In het graf liggen mijn ouders en mijn broer. Nu heeft zij zonder mij in te lichten grafrechten voldaan om reden dat zij in het graf bijgezet wil worden. Kan dit zonder mijn toestemming?
Hartelijk dank alvast voor uw reactie.

fam B

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, dat kan. Als uw ouders eerst zelf het grafrecht hadden, maar de langstlevende ouder overleden is, kan een van de kinderen vragen om het grafrecht op zijn of haar naam te zetten.
Maar wellicht stond het graf al op naam van uw schoonzus; per slot ligt haar man daar ook.

In elk geval is of was geen toestemming van broers of zussen nodig. Als het graf eerst van uw ouders was, had u zelf ook de grafrechten kunnen overnemen. Daar had u dan ook geen toestemming van uw schoonzus voor nodig.
Het is gewoon wie het eerst komt, het eerst maalt.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder