Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Grafrecht terug te draaien?


22 oktober 2012

Vraag nummer: 32284

Mijn neefje heeft het graf recht gekregen omdat die zei dat die er altijd voor wil betalen en zorgen dat het graf niet word weg gehaald
maar goed we vertrouwen hem niet meer valt dat terug te draaien niemand heeft een handtekening gezet daar voor van de kinderen
bedankt alvast

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als een familielid het grafrecht van een bepaald familiegraf heeft gekregen, is dit niet terug te draaien. Wel, als betrokkene instemt met het overschrijven van het grafrecht en daar voor tekent. Maar niet, als die persoon dat niet wil.

De begraafplaatshouder kan en mag het grafrecht niet intrekken en aan iemand anders geven.

Wat een familie wel kan doen is de begraafplaatshouder vragen om te zijner tijd een seintje te geven als het grafrecht niet verlengd wordt. Dan kan een ander familielid het overnemen.

Kinderen of andere nabestaanden van een overledene hoeven geen handtekening te zetten. Er is geen toestemming van anderen nodig om om een grafrecht te verwerven.
Binnen veel families is tijdelijk of langdurig ruzie met iemand. Als altijd alle kinderen zouden moeten tekenen, zouden veel graven nooit overgeschreven kunnen worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Bijvoorbeeld over de vraag of kinderen verplicht zijn om de uitvaart van hun ouders te betalen:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >