Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Jurisprudentie over begraven op eigen grond


18 november 2003

Vraag nummer: 2650  (oude nummer: 3404)

Is er jurisprudentie omtrent het begraven op eigen grond, na 1991. En waar kan ik gerichte jurisprudentie vinden? (bijzondere WLB)

BVD

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De jurisprudentie over begraven op eigen grond (eigenlijk mag je dat zo niet noemen, het gaat om de aanleg van een particuliere begraafplaats op eigen grond) tot en met 1999 staat in mijn boek Begraving (zie site www.sdu.nl).
Van 2000 tot heden is ook er nog een beetje jurisprudentie, zoals van GS Limburg en GS Gelderland, maar die is (nog) niet gepubliceerd. Vorige week was er ook een zaak voor de rechtbank in Arnhem, waarbij ik nog kort op de radio een toelichting heb gegeven. Daar is over 6 weken uitspraak over.

Maar de vraag is of die jurisprudentie relevant is, want er kunnen vele invalshoeken en problemen zijn. Als u een concreet probleem hebt, moet u deskundig advies inwinnen want voor een leek zijn er te veel valkuilen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

-----
Naschrift: Alle jurisprudentie is actueel opgenomen in het nieuwe 'Thematisch handboek lijkbezorging' (uitg. SDU). Ook uitspraken die elders niet gepubliceerd zijn.

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zie over een graf of een privé begraafplaats op eigen grond ook:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >