Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

As op prive grond begraven toegestaan?


19 mei 2008

Vraag nummer: 5413  (oude nummer: 10723)

Ik weet inmiddels dat je as mag verstrooien als de eigenaar vh land daar toestemming voor geeft. Mag je zo ook as begraven op prive grond, al dan niet in een schaal o.i.d.?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ja, het begraven van as is toegestaan. Juist zonder schaal of ander omhulsel is gunstig, omdat de as dan makkelijker in de grond wordt opgenomen. In de situatie dat as wordt begraven zonder omhulsel zoals een schaal of urn of in een omhulsel dat heel snel vergaat, bijvoorbeeld een papieren zak, staat het begraven gelijk aan verstrooien.

Dat de as helemaal in de grond wordt opgenomen net als bij verstrooiing en later 'onvindbaar' zal zijn, zie ik ook als gunstig omdat de eigenaar van de grond later niet meer voor het probleem zal komen te staan of hij de asbus zou moeten opgraven als hij de grond verkoopt. Vergelijk het probleem van de steller van vraag nr. 10676 (oud) 'Rechten en plichten eigenaar grond waarin urn (bij verkoop huis/grond)' in de sub-rubriek Cremeren > Overig cremeren.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zie over een graf of een privé begraafplaats op eigen grond ook:

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >