Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten verplaatsen graf van Nijmegen naar Limburg


28 mei 2020

Vraag nummer: 60855

Goedemiddag,
Nu ben ik in Limburg ben komen wonen.
Hebben wij een graf gekocht waar de bedoeling is dat mijn moeder van 89 mocht zij komen te overlijden daar begraven wordt. Kunt u mij een prijs indicatie geven als wij mijn vader vanuit Nijmegen naar Grathem overbrengen en daar begraven .
Met vriendelijke groeten Guido Hoeben

Antwoord:

Geachte heer,

Op zo'n algemene vraag is geen antwoord te geven.

Er zitten verschillende kosten aan vast, die mede afhangen van de begraafplaats waar opgegraven wordt.
Sommige gemeentelijke begraafplaatsen vragen een soort belasting voor het mogen opgraven.
Sommige begraafplaatsen hebben eigen personeel dat een opgraving kan doen. Andere begraafplaatsen willen dat u zelf een bedrijf daarvoor inhuurt.
Dan is het de vraag hoe lang geleden uw vader overleden is. Is naar verwachting een kleine beenderen kist voldoende, of moet een grote kist achter de hand woeden gehouden. Dat is vaak pas te zeggen als het graf open ligt.

Voor een opgraving is een vergunning nodig van de burgemeester van de gemeente waar uw vader begraven is. Die wordt gewoonlijk probleemloos verleend, als uw vader langer dan 10 jaar geleden overleden is. Maar het kost gewoonlijk wel een paar weken tijd om die vergunning te krijgen.

Dan is het de vraag wie zorgt voor het afnemen van het grafmonument. En of dat grafmonument vervoerd en herplaatst moet worden op het nieuwe graf. Als dat niet het geval is, hebt u misschien te maken met verwijderingskosten.

Ik adviseer u om te overleggen met de beheerder van de begraafplaats in Nijmegen, over hoe dit aan te pakken. Dan kunt u samen een stappenplan maken. Er zijn misschien alternatieven, zoals het werk deels laten uitvoeren door de begraafplaats en deels door een extern bedrijf. Maar er zal ook een bedrijf moeten zijn dat uw vader herbegraaft.

U kunt ook leden van de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB) benaderen en om een offerte voor de opgraving en de herbegraving vragen. De leden van deze vereniging zijn te vinden op de site https://www.bvob.eu/wie-zijn-wij/leden-nl
De leden van de BVOB werken volgens een kwaliteitshandboek en bieden u de garantie van het op een correcte en ethische manier uitvoeren van werkzaamheden.

Zie over opgraven en herbegraven (of cremeren):


Zie de honderden eerdere vragen en antwoorden over opgraven en herbegraven in de subrubriek 'Opgraven en herbegraven of cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >