Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kosten delven graf


12 november 2020

Vraag nummer: 61952

Voor het delven vh graf (mijn vader ligt daarin) voor mijn moeder wordt plm € 1600,- excl BTW gevraagd. Dat vind ik erg duur. Wat vindt u?
Bedankt voor uw reactie

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dat vind ik ook duur. Heel duur. Onbegrijpelijk duur zelfs, kan ik zeggen.

Ik begrijp ook niet goed waarom het kosten exclusief BTW zijn. Een begraafplaats rekent geen BTW. Is het een rekening van een apart grafdelf-bedrijf? Van een uitvaartondernemer?

Maar u moet even goed kijken waar die kosten precies voor zijn. Het kan gaan dat het deels gaat om de kosten van het delven van het graf, deels voor het afhalen en opslaan van de grafsteen, deels voor een verlenging van de grafhuur. Of misschien nog voor iets anders.

Bijvoorbeeld het afhalen van aan grafsteen kost vaak ongeveer 50,- tot 75,- euro als de begraafplaats dat doet. Als er een extern bedrijf moet komen, is dat heel anders. Meer uren van vaak 2 medewerkers, gebruik takel, inzet auto, men moet heen en terug naar bedrijf. Dan zit je al snel op paar honderd euro.

Ik weet niet van wie u die rekening hebt gehad. Van de begraafplaats of van de uitvaartverzorger. Ik heb wel vaker gezien dat uitvaartverzorgers de omschrijving van de diensten van een begraafplaats niet nauwkeurig en volledig overnemen. Soms staat er op de rekening van de uitvaartverzorger 'begraafkosten', terwijl het de ene keer gaat om grafdelven, een andere keer om verlenging van grafhuur, een andere keer om het bijwerken van een grafsteen en soms om andere kosten.

Kortom, ik zou maar eens een toelichting en uitleg vragen, als ik u was.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP voor gemeenten


De Interactieve dagen Wet op de lijkbezorging / Adviesdag begraafplaatsen / Islamitisch begraven met mr Willem van der Putten gaan door op:

1. Maandag 30 november 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur; of
2. Maandag 14 december 2020 van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Voor 30 november 2020 zijn inmiddels 16 aanmeldingen ontvangen; er is nog ruimte voor 4 andere.
Voor 14 december zijn nog maar 7 meldingen ontvangen. Voldoende om de dag door te laten gaan. Maar daar is dus meer ruimte voor meer mensen. Letterlijk en figuurlijk.

Locatie:
Seats2Meet, Stationsplein 49 in Amersfoort.
De locatie voldoet volledig aan de normen van het RIVM.

Kosten:
U kunt deze training bij het adviesbureau Burger- en Publiekszaken B.V. van Johan van den Broek bijwonen voor een bedrag ad € 395,00 per persoon exclusief BTW.
U kunt zich tot 8 dagen voor deze Juridische Adviesdag aanmelden via het emailadres johanvandenbroek@burgerenpubliekszaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >