Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zus wilde graf ruimen; graf verlengd, toch verwijderen steen?


17 januari 2006

Vraag nummer: 4232  (oude nummer: 7293)

onze ouders rusten resp. 52 en 27 jaar samen op de RK begfraagplaats ZUYLEN te Breda.Ik kom uit een gezin van 8 kinderen, waarvan er inmiddls 5 overleden zijn .Mijn oudste zus(84) en dement en een andere zus (79) vorig jaar 2x een zware operatie gehad aan haar hoofd (aneurisma) Deze laatse heeft de laatste 25jr in onderling overleg met mij , zij de grafrechten per jaar betalen en ik betaalde de H missen jaarlijks, heeft nu opdracht gegeven aan de begraafplaats , zonder mijn medeweten en met mij nog ca 110 nakomelingen, om het graf te ruimen. Ik heb inmiddels het graf per 1-2-06 en dus ook de betaling van de grafrechten overgenomen. Nu zegt men op de begraafplaats dat de steen toch geruimd moet worden terwijl ik het allemaal overgenomen heb. Wat kan ik hier aan doen en kan die allemaal zomaar, dat 1 persoon hier allemaal zonder de rest in kennis te stellen over beslist. Wij en ik zeker zijn hier diep bedroefd over. Met vr.gr.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zou niet weten waarom de steen verwijderd zou moeten worden, als u het grafrecht overneemt en kosten van een verlenging betaalt. Vraagt u het nog eens goed na, wellicht is sprake van een misverstand.
En anders kunt u eventueel een klacht indienen bij de Ombudsman uitvaartwezen. Zie www.uitvaart.nl/ombudsman.
Maar ik zou het eerst nog eens goed vragen bij Zuylen. En vooral ook de REDEN vragen. Ik denk dat er een misverstand is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >