Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zonder toestemming heeft de Gemeente de Rechthebbende gewijzigd 4


15 augustus 2017

Vraag nummer: 51662

Ook de uitvaartondernemer heeft ernstige steken laten vallen, op het moment van de uitvaart van mijn moeder stond het graf nog gewoon op mijn naam. Ze hebben op de documenten onterecht ingevuld dat mijn vader Rechthebbende is. Vanzelf heb ik ze hierover gebeld en deze mevr vertelde mij dat ze gewoon de opdrachtgever (vader in dit geval) vragen wie de Rechthebbende is ... tja en als deze daarover niet de waarheid zegt kunnen wij daar verder weinig aan doen. Kan dit zomaar? Dit horen ze toch na te kijken en te controleren, pas na de uitvaart heb ik te horen gekregen dat ik voor goedkeuring eigenlijk een handtekening had moeten zetten omdat ik als Rechthebbende op het graf vermeld sta. Bvd, Rob

Antwoord:

Geachte heer,

Als het graf al op uw naam stond toen uw moeder overleed en daar begraven is, had zij niet begraven mogen worden zonder een door u ondertekende machtiging.
Het is een nogal gemakzuchtig optreden van de uitvaartondernemer dat die klakkeloos aanneemt dat de eerste de beste persoon die genoemd word, de rechthebbende zal zijn. Hij moet bij de gemeente checken of dat klopt. En zorgen dat hij van de juiste persoon een handtekening krijgt.

Maar de gemeente had kunnen zien dat het niet klopte en zij had zonder een handtekening van de juiste persoon niet tot de begraving mogen overgaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE