Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zonder toestemming heeft de Gemeente de Rechthebbende gewijzigd 3


15 augustus 2017

Vraag nummer: 51661

Heer v der Putten, dank voor uw antwoord. De ouders van mijn vader hebben beiden hun lichaam ter beschikking gesteld ad wetenschap, in deze traditie zou mijn vader dit ook doen. Om deze reden is het graf van mij en mijn moeder op mijn naam gezet als Rechthebbende, ik zou worden bijgezet bij mijn moeder. Na het overlijden van mijn moeder heeft vader zich kennelijk bedacht en is achter mijn rug om naar de Gemeente Bergen gegaan met zijn bedenking. Daar stellen ze nu dat het de intentie was dat vader (luisterend naar vaders verhaal) wilde worden bijgezet bij mijn moeder, en om deze reden hebben ze zonder mij te horen of overleg met mij de naam van de Rechthebbende gewijzigd en van mijn naam op naam van mijn vader gesteld. Ik ben van mening dat wanneer dit vader zijn wens nu is na zijn bedenking, hij hierover met mij in overleg moet en niet achter mijn rug om naar de Gemeente moet gaan. Inmiddels is mijn moeder overleden en is het mijn woord tegenover het woord van mijn vader. Bvd, voor uw reactie, Rob

Antwoord:

Geachte heer,

Ik vermoedde al dat iets dergelijks gebeurd zou kunnen zijn.

Misschien heeft uw vader een heel plausibel verhaal, dat weet ik niet. Maar ongeacht wat uw vader vertelde, de gemeente Bergen (NH) had het graf niet eigenmachtig op zijn naam mogen overschrijven. De gemeente mag geen rechter spelen. En zeker niet na een eenzijdig verhaal tot eenzijdige actie overgaan.

Het is dus geen kwestie van uw woord tegenover het woord van uw vader; een gemeente mag geen rechter spelen. Daar gaat het in deze kwestie om.
Ik denk - uw toelichting lezende - dat de gemeente juridisch fout zit.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE