Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zijn er na 35 jaar nog wel stoffelijke resten in het graf van een baby?


1 juli 2016

Vraag nummer: 46641

35 jaar geleden is mijn zoon 2 dagen na zijn geboorte overleden wij zijn toe aan verlenging van zijn graf maar zijn er na 35 jaar nog wel stoffelijke resten in het graf van een baby?

Antwoord:

Geachte heer,

Ik krijg regelmatig de vraag wat er na 10, 20 of 30 jaar nog over is van een begraven baby. Zoals bijvoorbeeld een week geleden in 'Overleden baby laten opgraven en cremeren'. Op zo'n vraag kan ik geen antwoord geven. Dat kan per begraafplaats verschillen. Ik adviseer mensen om de beheerder van de betreffende begraafplaats naar zijn of haar ervaringen te vragen.

Of in het geval van het graf van uw zoon bijvoorbeeld nog botjes of een schedeltje aanwezig zijn, weet ik niet. Als dat niet meer het geval is, zijn zijn stoffelijke resten opgenomen door de aarde in het graf. Die aarde met verteerde stoffelijke resten ligt nu nog onaangeroerd in dat graf.
Of dat gegeven voor u voldoende feitelijke of emotionele waarde heeft om het grafje in stand te houden, is een afweging die u en uw vrouw zelf moeten maken.

Ik heb de kop van uw vraag veranderd, zodat andere lezers ook kunnen zien waar de vraag eigenlijk over gaat.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE