Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wie mag in graf van mijn ouders worden begraven?


2 januari 2015

Vraag nummer: 41137

Ik zou graag in het graf van mijn ouders begraven willen worden. maar mijn zus wil dat ook. Er is maar een plaats over. Hoe pak ik deze zaak aan?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De persoon die rechthebbende is van het graf beslist wie er in begraven wordt. Als u zelf rechthebbende bent, kan dat echter een probleem zijn. Want vanaf het moment dat u zelf komt te overlijden, hebt u niets meer over het graf te zeggen, tenzij u in een
testament een regeling treft en er voor zorgt dat dat tijdig bekend is. Een andere oplossing kan zijn om de rechten op het graf al eerder aan een derde te geven, met wie is afgesproken dat die persoon of instelling toestaat dat u daar begraven wordt.

Als uw zus rechthebbende is, kunt u op het moment dat zij overleden is om de rechten op het graf vragen. Als nieuwe rechthebbende kunt u weigeren om uw zus daar te begraven.
Dit is in theorie mogelijk, maar zo'n aanpak doet de verhoudingen binnen de familie meestal geen goed.

Misschien hoeft er helemaal geen probleem te zijn. Namelijk wanneer het graf geschud of samengevoegd kan worden. Dan worden de stoffelijke resten van uw ouders dieper herbegraven en ontstaat er ruimte voor de kisten van u en uw zus.

Als het schudden niet mogelijk is en u de familieverhoudingen goed wilt houden, kunt u afspraken dat wie het eerst overlijdt, bij uw ouders begraven kan worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE