Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat zijn plichten en rechten?


20 februari 2007

Vraag nummer: 4649  (oude nummer: 8894)

Wij zijn in Smilde (Kerkenveld) rechthebbende 2 x 2 graven, mijn ouders en zusje met daarnaast nog een leeg graf, wat zijn onze plichten en rechten.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Wat de rechten en plichten voor deze graven zijn, weet ik niet. U moet kijken naar de grafakte of andere overeenkomst inzake die graven. En naar het beheersreglement of de beheersverordening die op die begraafplaats van toepassing is.

Als het gaat om graven voor onbepaalde tijd, moet u zowel kijken naar de verordening of het reglement dat gold op het moment van uitgifte van die graven, als naar de huidige verordening of het huidige reglement. U kunt dan kiezen voor wat het gunstigst geregeld is in die verordening of het reglement. Als in de oude verordening stond dat men een graf mocht schudden, maar dat in de nieuwe niet staat, hebt u toch recht het graf te schudden. En als het in de oude niet stond, maar in de nieuwe wel, hebt u óók het recht te schudden. U kunt dus de meest gunstige kiezen. Dat geldt niet voor alle onderwerpen; als er vroeger bijvoorbeeld wel een kelder geplaatst mog worden, maar tegenwoordig niet meer, dan mag nu geen kelder meer geplaatst worden als er niet al een ligt.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE