Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat zijn mijn rechten (van het graf van mijn vader)


2 april 2006

Vraag nummer: 4355  (oude nummer: 7792)

Ik weet niet meer wat ik moet doen. Mijn vader zijn vrouw gaat niet akkoord, dat wij spullen op onze vader zijn graf neer zetten. We hebben hier een gesprek over gehad, maar dat heeft niks geholpen ze gaat er niet mee akkoord en gooit het weg. Dat zegt ze ook zelf en dat heeft ze ook iedere keer gedaan. Ook voor dat wij wisten dat wij er niks neer mochten zetten. Ik snap niet dat ze het recht heeft om dit te doen, het is onze vader. Ze zit ons altijd dwars en het is er altijd gelukt, ze heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat we onze vader 13jaar niet hebben gezien, hoe erg kan je zijn als je dat zijn kinderen aan doet. Ze heeft ook geprobeert om ons op de begrafenis te weigeren maar dat is gelukkig niet gelukt. Dus wat nu?? wat kan ik hier aan doen, ik weet het echt niet meer. vriendelijke groeten

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik vrees dat er niets aan te doen is. De rechthebbende op het graf heeft het voor het zeggen.
En als uw vader het anders gewild zou hebben, zou hij ook zelf actie hebben kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld door zelf tijdig een/zijn te regelen en dat op uw naam te zetten of om in een testament een regeling te treffen. Maar de meeste mensen durven zoiets niet.

Wat u zou kunnen overwegen is om zelf een eigen herdenkingsplek voor uw vader te maken. Dat kan een hoekje met een foto e.d. op een kastje of tafeltje gewoon thuis zijn. Maar u zou ook een graf op dezelfde of een andere begraafplaats kunnen huren. Daar kunt u dan helemaal uw eigen gang gaan.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE