Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wat moet er in een grafakte staan? 1

13 juni 2018

Vraag nummer: 55302

Wij hebben recentelijk een familiegraf "gekocht". Wat moet er tenminste in de grafakte opgenomen worden (er staat nu bijv. niet eens op dat het een familiegraf betreft)? Het is een erg summier document en we willen niet dat er achteraf onduidelijkheden ontstaan. Nu kunnen we wellicht nog vragen om eea aan te vullen voor we tekenen. Alvast bedankt voor het beantwoorden van onze vraag.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat hangt ten eerste af van de vraag of het een gemeentelijke, een kerkelijke of een andere begraafplaats is.
Eigenlijk is het de vraag om welke begraafplaats het gaat, omdat de voorwaarden - in de vorm van een verordening of een reglement voor het beheer - kunnen verschillen.

Als u dat meldt, kan ik u waarschijnlijk verder helpen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Vervolg zie vraag nummer 55306.


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder