Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat betekent: begraven klasse 4


27 februari 2003

Vraag nummer: 2032  (oude nummer: 2419)

Thu, 27 Feb 2003 11:43

ik heb een hele simpele vraag, maar op internet kan ik het antwoord nergens vinden. Namelijk: wat betekent Begraven klasse 4?
Is dat een onderscheid naar de prijs van begraven (en de goedkoopste begrafenis) of een onderscheid naar welstand van de overledene, dus een armen-begrafenis?
(Het gaat hier om een begrafenis in 1890 op
Crooswijk in Rotterdam)
Alvast mijn dank voor het antwoord

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het antwoord is even simpel als de vraag: dat weet ik niet. Het is geen vast begrip.

Per begraafplaats worden eigen aanduidingen gebruikt, zowel nu als in het verleden, voor bepaalde typen graven of voor de locatie van een graf. Dat verschilt dus van begraafplaats tot begraafplaats. En het kan op een begraafplaats in de tijd verschillen.
Ik ken begraafplaatsen waar met de aanduiding 'klasse' een ander formaat grafbedekking wordt aangeduid (180 x 80 cm bij klasse A, 200 x 90 bij klasse B, 230 x 100 bij klasse C, enz.). En dat hangt inderdaad vaak samen met de prijs. Maar op andere begraafplaatsen gaat het alleen om de ligging in een bepaald vak. Dat hangt soms wel en soms niet samen met de prijs. En bij anderen kan het het aantal personen in het graf zijn. Ook dat hangt vaak weer samen met de prijs.

Het antwoord op uw vraag is alleen te geven aan de hand van de beheersverordening van de betreffende begraafplaats uit 1890, eventuele uitvoeringsbesluiten inzake grafmonumenten en de grafbrief.

mr W.G.H.M. van der Putten

27 februari 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE