Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vreemd??? (ja, heel vreemd. Moeder mag van begraafplaats niet worden begraven in familiegraf)


4 december 2003

Vraag nummer: 2722  (oude nummer: 3534)

korte vraag,
wij hebben een familiegraf gekocht in 1981, destijds voor mijn vader voor 20 jaar, 2 jaar geleden opnieuw verlengt met 10 jaar. Nu is mijn moeder overleden en de begraafplaatsbeheerder zegt nu dat mijn moeder er niet bij in begraven mag worden. Alleen mijn vader ligt er in en het is een graf voor 2 personen. De enige mogelijkheid is nu dat we opnieuw een nieuw familiegraf moeten kopen en dat mijn vader opgegraven kan worden om zo de overblijfselen te herbegraven in het nieuw te kopen familiegraf.
staat de begraafplaats in haar recht of hebben wij het recht om mijn moeder gewoon bij mijn vader te begraven
bvd

Antwoord:

Geachte heer,

Ik zou niet weten waarom uw moeder niet in het graf van vader zou kunnen worden bijbegraven. Alleen, als het geen familiegraf voor 2 personen zou zijn. Maar u schrijft dat het dat wel is.

U geeft niet aan wat het argument van de begraafplaats is om de begraving te weigeren. Zonder dat te weten, kan ik niet beoordelen of de begraafplaats in haar recht staat.

Vraagt u nog eens goed de argumentatie na. Als die in uw oren niet overtuigend is, adviseer ik u onmiddellijk contact op te nemen met een advocaat om te overleggen of een kort geding nodig is.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE