Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verlopen rechten eeuwigdurend graf


15 mei 2011

Vraag nummer: 24681  (oude nummer: 16720)

Geachte heer van der Puten,
Mijn grootouders hebben indertijd (begin jaren 50) een eeuwigdurend graf gekocht. Mijn grootvader is als laatste in 1952 in het graf bijgezet. Daarna zijn de grafrechten achtereenvolgens overgegaan op beide zoons, als laatste op de weduwe. De dochter heeft verzuimd de grafrechten binnen de termijn van 1 jaar op haar naam te laten overschrijven. De gemeente heeft meegedeeld dat het graf teruggekocht kan worden, zoniet, dan wordt het geruimd. We hoorden een paar dagen geleden dat dit speelt, de termijn voor eventueel terugkopen verloopt binnen een week. Nu onze vraag: is dit juridisch juist? Is de gemeente niet gebonden aan de overeenkomst gesloten met onze grootouders? Is terugkopen van het graf (2031 euro) de enige mogelijkheid om ruimen te voorkomen?
Graag uw advies, waarvoor alvast hartelijk dank.
Met vriendelijke groet, C van de Kolk

Antwoord:

Geachte heer,

Dit kan ik van een afstand niet beoordelen. Dan moet ik de complete correspondentie van en met de gemeente over deze zaak zien om te bekijken of die in overeenstemming is met de grafakte en de oude en huidige beheersverordening.

Mijn ervaring met dit soort situaties is dat de gemeente vaak onjuist handelt. Maar concreet kan ik pas zeggen dat het goed of fout is, als ik onderliggende stukken zie.

Vaak doet men er goed aan, vanwege het verlopen van termijnen, om tot behoud van rechten onmiddellijk een formeel bezwaarschrift bij de gemeente in te dienen, dat men later inhoudelijk kan aanvullen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >