Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Verlenging graf, wie moet dat betalen?

11 juni 2008

Vraag nummer: 5486 (oude nummer: 10864)

Geachte Heer, Mevr,

Ik had de volgende vraag..
ik lees over verlenging van een graf dat is me wel duidelijk..

Mijn ouders hebben ook een ( familie) graf, voor 20 jaar mijn vader is vorig jaar overleden, toen waren er al 3 jaar om, dus nu nog 17 jaar over van de 20..
Als mijn moeder nu over 15 jaar komt te overlijden, en ze zou dan volgens de wet 10 jaar moeten liggen, dan komen we dus 8 jaar te kort, en zouden we moeten bij huren of kopen..
Wie draaid er dan op voor de kosten? Want ze wil dat wij mijn broer en ik beloven dat we zullen verlengen, maar omdat ik niet in de toekomst kan kijken, ben ik heel voorzichtig met het doen van beloftes..

Vriendelijk dank, voor het beantworden van mijn vraag.

XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

De kosten van een verlenging, als uw moeder over ongeveer 15 jaar komt te overlijden, komen voor rekening van de erfgenamen, dus van u en uw broer. Ze kunnen voldaan worden uit de nalatenschap van uw moeder, als die voldoende spaargeld heeft. U hoeft het niet echt uit eigen zak te betalen. Ik neem echter aan dat uw moeder wel maatregelen zal treffen dat er voldoende geld is.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder