Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Termijn graf 10 jaar mogelijk?


22 januari 2018

Vraag nummer: 53496

Ik heb begrepen dat de standaardtermijn voor een graf 20 jaren zou zijn. Is 10 jaren ook mogelijk? Scheelt dat dan ook in het tarief? Graag uw antwoord
Met vriendelijke groet,
R.L. van Lente

Antwoord:

Geachte heer,

Op de meeste begraafplaatsen is 20 jaar een standaard termijn voor een eigen of particulier graf voor 2 personen. Maar er zijn ook begraafplaatsen met een keuze tussen 10, 15, 30, 50 en 100 jaar. 10 jaar is dan meestal een graf voor 1 persoon.

Er zijn zeker begraafplaatsen die ook een graf voor 10 jaar aanbieden. Dat scheelt uiteraard in de kosten van het graf. Tien jaar is meestal de helft goedkoper dan twintig jaar.
Welke begraafplaatsen in uw gemeente of regio een graf voor 10 jaar aanbieden, daarvoor moet u even op diverse websites van gemeenten zoeken. Misschien zijn er ook kerkelijke begraafplaatsen die een graf voor 10 jaar aanbieden.

Een alternatief voor een eigen graf voor 10 jaar is een plaats in een algemeen graf voor 10 jaar. Bij algemene graven is 10 jaar de standaard termijn. Maar een algemeen graf moet vaak worden gedeeld met vreemden. Maar ook dat kan per begraafplaats verschillen.

Op de site van de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen zijn veel begraafplaatsen in kaart gebracht. Bij veel begraafplaatsen is ook te lezen welke soort graven voor welke termijn en tegen welke kosten men aanbiedt. Zie https://www.begraafplaats.nl/begraafplaatsen

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE