Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Stichting graven fam Boomsma


15 januari 2015

Vraag nummer: 41224

Geachte lezer, namens de nazaten van Pieter en Pietsje Boomsma Slotegraaf, hun kinderen, Foppe, Johannes En Aaltje een vraag.
Onze tante Yneke Boomsma beheert de stichting over deze graven. Ook namens haar deze mail, kunnen wij deze grafstenen bijelkaar clusteren, en enentueel sommige of allemaal de graven ruimen.
Of eventueel een gedenkplaat plaatsen met de namen er op..
wat is er mogenlijk.
afwachting uw antwoord ps betreft de oude begraafplaats , rond de oude kerk

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Wettelijk gezien is er geen belemmering om graven samen te voegen, enkele of allemaal te ruimen of om een gedenkplaat met alle namen te maken.
Maar wat er concreet mogelijk is, beslist de houder van de betreffende begraafplaats aan de hand van de beheersverordening of het beheersreglement. U mag natuurlijk altijd afstand doen van graven zodat ze geruimd kunnen worden. Ik zie ook geen probleem om stoffelijke resten op te graven en in andere graven samen te voegen, mits de betreffende overledenen minstens 10 jaar geleden overleden zijn. Maar het is het best en eenvoudigst om de concrete mogelijkheden met de beheerder te bespreken.
Zie over opgraven en (samen in een gemeenschappelijk graf) herbegraven ook:


Waarom wil uw tante eigenlijk van deze stichting voor grafonderhoud af? Als het werk en de zorg voor het grafonderhoud haar te veel is, zou u ook kunnen overwegen om de stichting en/of de graven onder te brengen bij de Stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). In het verleden hebben meer familiestichtingen hun graven bij Grafzorg ondergebracht.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld over aankoop en behoud van een graf voor eeuwig

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >