Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Schoonvader in verkeerd graf begraven


7 juni 2004

Vraag nummer: 3161  (oude nummer: 4388)

Geachte meneer,
Mijn schoonouders hebben toen hun zoon overleed, meteen drie graven aangekocht. Moeder zou in het midden komen te liggen. Nu is tot onze schrik naast hun zoon, schoonvader begraven. Hoe komen wij er achter in welk graf mijn schoonvader ligt? En wat als inderdaad blijkt dat hij in het verkeerde graf ligt? Uw advies hierover zou ons zeer van pas komen.
Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De houder (eigenaar) van een begraafplaats is wettelijk verplicht exact te administreren wie waar begraven ligt. Dus moet het zonder probleem na te gaan zijn waar uw schoonvader precies ligt.
Als hij in het verkeerde graf ligt (midden in plaats van aan de rand), is het denkbaar hem op te graven en in het andere graf te herbegraven, mits nog geen 2 maanden na zijn overlijden en begrafenis verstreken zijn. Er is verlof van de burgemeester voor nodig. Als ik burgemeester was, zou ik meewegen in de beslissing al dan geen verlof te verlenen, hoe duidelijk de aanwijzingen aan de uitvaartondernemer en/of de begraafplaatsbeheerder zijn geweest waar uw schoonvader begraven is. Als geen of geen duidelijke aanwijzing is gegeven, is het - eenvoudig gezegd - de eigen schuld van de schoonmoeder. Als er wel duidelijke aanwijzingen zijn gegeven, maar niettemin mis is gegaan, is er mogelijk een reden voor opgraving.
Er zijn in het verleden wel meer vragen gesteld over begraving in een verkeerd graf en de gevolgen en manier om het ongedaan te maken. Die vragen zijn te raadplegen in de sub-rubriek Opgraven en herbegraven.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >