Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ruimte om graf heen


1 februari 2006

Vraag nummer: 4259  (oude nummer: 7395)

Onze vader is vorig najaar begraven op wat over het algemeen een klein begraafplaats heet.

De ruimte tussen de 2 bestaande graven bedraagt 2.30 m. Wij hebben vorige maand een grafmonument besteld en deze is zo goed als klaar.

Nu is er van de week een persoon naast onze vader begraven. Wij zijn daarvan geschrokken. We zijn er van overtuigd dat de ruimte te klein is daarvoor. We hebben de maker van het monument laten kijken en hij bevestigd ons vermoeden. De steen, standaard 2*1 m. kan geplaatst worden maar er zal nauwelijks ruimte zijn tussen de graven.

De loopruimte zal niet meer dan 10 cm zijn. Ik heb het kerkbestuur , beheerder, telefonisch medegedeeld dat wij als familie niet akkoord gaan met deze kleine ruimte. Het graf is niet te onderhouden, tenzij we op het graf van de buurman gaan staan en dat willen wij niet.

Kijkend naar de andere graven hebben deze een tussenruimte van tussen de 30 en 20 cm. Ons inziens is er hier een fout gemaakt.

Vraag: wat kunnen wij nu nog doen, wat zijn onze rechten, om dit zo goed mogelijk op te lossen.

Fam. XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U moet kijken of de begraafplaats regels heeft voor de formaten van grafstenen en het formaat van het graf. Dat staat in het beheersreglement of een aparte regeling voor grafstenen. Als iedereen zich daar aan houdt, moet er geen probleem zijn.
U wenst een bepaalde ruimte om om de steen heen te lopen, maar het is maar de vraag of u daar recht op hebt. Dat hangt af van de formaten van de graven als genoemd in het reglement. In het algemeen heeft men geen recht op een ruimte rondom het monument, of dat dit nu lastig is of niet. Het is echter niet te zeggen zonder de regels in het reglement te kennen.
U kunt klagen bij het kerkbestuur. Als u er niet uit komt, kunt u eventueel nog een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen, als de begraafplaats is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Begraafplaatsen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE