Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Rechthebbende van graf zoon wil graf verlengen maar overlijdt voor afloop termijn


9 januari 2009

Vraag nummer: 6059  (oude nummer: 12085)

Vader is rechthebbende van graf zoon. Heeft schriftelijk aangegeven grafrecht te willen verlengen. Termijn verloopt in juni 2009. Vader is inmiddels overleden. Dochter is rechthebbende van graf vader en wil het graf van broer laten vervallen. Wat nu te doen: de situatie zo laten, graf kan door overlijden vader niet verlengd worden of dochter wordt rechthebbende van graf broer en ondertekent formulier om graf niet te verlengen. Wat kan men het beste doen? Het betreft een gemeentelijke begraafplaats. Hartelijk dank en met vriendelijke groeten H. Coopmans-Heldens

Antwoord:

Geachte mevrouw,

In theorie is de familie gebonden aan de verklaring van de vader om het graf te verlengen. Na zijn overlijden nemen de erfgenamen alle lusten en lasten over, waaronder zijn opdracht tot verlenging. Maar dat lijkt me een te strikte benadering, nu de verlenging feitelijk nog niet is ingegaan.
Wellicht zijn er andere familieleden die het graf nog wel willen verlengen, maar die melden zich dan wel. Of u kunt een bordje bij het graf plaatsen voor belangstellenden om zich te melden.

De dochter kan rechthebbende van het graf van haar broer worden en besluiten om het niet te verlengen. Om het niet te verlengen hoeft ze niet per se een formulier te tekenen, ze kan verlenging feitelijk nalaten. Maar voor de admistratie en vooral voor eventuele latere vragen van andere familieleden is het wel handig.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE