Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Recht van schadevergoeding? (in eigen graf blijkt vreemde persoon begraven te zijn)


16 augustus 2005

Vraag nummer: 3951  (oude nummer: 6337)

Vijf jaar geleden kocht ik grafruimte naast het graf van mijn overleden vader. Vorige week is daar iemand anders begraven. Vandaag is erover bericht in het Dagblad van het Noorden. De gemeente (beheerder) van de begraafplaats heeft de volledige verantwoordelijkheid genomen voor de gemaakte fout. Ik wil niet dat er wordt opgegraven of herbegraven, omdat ik dat zelf een stuitend idee vind. Ik ga nog in gesprek met de gemeente over een alternatief of afwikkeling van de kwestie. Als ik besluit om niet meer op die begraafplaats te willen worden begraven (omdat ik niet wil verhuizen naar een andere plek en heb geen persoonlijke binding met de gemeente) krijg ik, naar ik aanneem, mijn geld terug. Maar zou hier ook een soort schadevergoeding op zijn plaats zijn?
Graag uw advies en bijvoorbaat mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groet,
Zwannie Keizer

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het is lastig om hier in het openbaar een goed antwoord op te geven. Dat kan ik wel doen, maar dan ligt meteen uw onderhandelingspositie met marges naar boven en naar beneden open op tafel. Dat lijkt me voor u niet handig.

De gemeente moet uiteraard de kosten van het graf vergoeden; je kunt er nog over twisten of dat het tarief van het graf anno 2000 dan wel het tarief anno 2005 is. Een schadevergoeding is ook niet meer dan terecht, maar over de hoogte en voorwaarden zal ik u rechtstreeks mailen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >