Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Procedure bijzetting grafkelder

31 augustus 2016

Vraag nummer: 47151

Geachte heer van der Putten

Van de week hadden we u ook al vragen gesteld zeer goed en duidelijk antwoord op gehad onze dank er voor nog. nou was alleen nog onze vraag heeft u mss iets voor vanaf overlijden tot bijzetting in grafkelder hoe dat te werking gaat?

Mvg Rick en Mariska

Antwoord:

Geachte heer en mevrouw,

Tussen het moment van overlijden en de bijzetting in een grafkelder of een ander soort graf, moet de overledene worden verzorgd en worden bewaard. Dat bewaren kan soms thuis gebeuren of in een rouwcentrum, afhankelijk van de mogelijkheden thuis, de duur van de bewaring en noodzaak van koeling.
Er kan thuis of elders afscheid van de overledene worden genomen.

Mensen kunnen dit allemaal zelf regelen, maar er ook een uitvaartondernemer voor in de arm nemen.

Voor de bijzetting in de grafkelder moet contact worden opgenomen met de beheerder van de begraafplaats. Die zal zorgen dat op de afgesproken dag op het gewenste uur de kelder open is, zodat de kist kan worden bijgeplaatst.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Is een uitvaartondernemer verplicht?

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder