Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Privé mausoleum te koop of bouwen?

28 maart 2020

Vraag nummer: 60373

Weet U:
- of er mausolea te koop zijn in de Randstad?
- wat het bouwen van een eigen mausoleum kost. 5 bij 4 meter. 6 kisten
- naam van een architect en aannemer met ervaring?

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, er zijn mausolea te koop in de Randstad. Maar dat is vertrouwelijke informatie die ik niet op internet deel.

Wat het bouwen van een mausoleum kost, kan ik u niet zeggen. Dat kan uiteenlopen van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro's.
Die vraag is dezelfde als wanneer iemand vraagt wat het bouwen van een huis kost. Afhankelijk van de locatie, formaat, keuze van materialen etc. kunnen de kosten erg uiteen kopen. Het eerste probleem is al om een begraafplaats te zoeken waar men het anno 2020 wil toestaan.

Ik ken geen architect en aannemer met ervaring op dit vlak. Maar ook architecten waarmee ik hierover gesproken heb, maar waar het contact niet tot een opdracht leidde. Ik ken wel mensen die zulke partijen wel zullen kennen. Dan denk in de sfeer van restauratie en herstel van erfgoed.

U moet er echter ook op bedacht zijn dat er een regeling getroffen moet worden om het mausoleum in stand te houden na uw overlijden. U mag er niet zonder meer van uitgaan dat kinderen of kleinkinderen dat wel doen. Zij hebben niet altijd de interesse en ook niet altijd (meer) de financiële middelen, zo leert de ervaring van andere families. Ik adviseer om een kapitaal af te zonderen om het voortbestaan en onderhoud te garanderen.

Als u serieus in een mausoleum geïnteresseerd bent, kan ik u verder helpen. U kunt contact opnemen met mijn kantoor in Velp. De contactgegevens zijn te vinden in de Bedrijvengids van deze site, https://www.uitvaart.nl/bedrijvengids/juridisch-advies.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages – kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden.
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder