Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Plaatsen objecten en planten door niet nabestaanden


30 december 2008

Vraag nummer: 6034  (oude nummer: 12054)

Beste meneer van Putten,

Onlangs heb ik mijn zoontje begraven die voor de geboorte is overleden. Het kindje is niet erkend door de vader, zijn naam staat niet op de geboorte-overlijdensakte en we hebben nooit samengewoond, tevens heeft hij nooit de intentie gehad om iets in de kosten bij te dragen. De familie van de vader bezoekt het graf regelmatig en plaatst objecten in de vorm van aardewerk engelen, vogelhuis met pinda's boompjes in potten, verlichting op zonne-energie, noem het maar op. Ik heb al aangegeven dat ik dat niet wil en het niet aan hun is om te bepalen wat er op het graf staat, ik heb ook aangegeven dat ik liever niet heb dat ze met zn allen het graf bezoeken, omdat dat spanningen geeft als ik er ook ben en zo kan ik niet in alle rust mn kindje herdenken bij het grafje. Ik begrijp dat ik hun bezoek niet kan tegenhouden, ik heb zelf al verschillende malen geprobeerd een afspraak hierover te maken, maar ze wensen niet mee te werken, als antwoord krijg ik van hun een hoop gescheld op mn voicemail. wat kan ik doen ?

vriendelijke groeten XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik zie zo snel ook geen oplossingen, eerlijk gezegd. Als je met mensen geen afspraken kunt maken, kun je er geen afspraken mee maken. Dat is het probleem.
Het heeft geen zin om die familie te verbieden bij het graf te komen. Dat kun je niet, daar houdt men zich toch niet aan en dat is toch niet te voorkomen. Men misdraagt zich niet ernstig, waardoor de beheerder zou kunnen ingrijpen. Maar die moet het dan ook maar zien, aanwezig zijn, etc. En het voorkomt een volgende keer niet.

Misschien helpt de 'if You cannot beat them, join them'-taktiek: zeggen dat het zo fijn is dat ze uw kindje toch in hun hart hebben, als ze komen. Dat kan spanningen wegnemen, of u het nu meent of niet. En waarschijnlijk slijt het vanzelf en komt men minder op den duur.

Ook het plaatsen van allerlei spulletjes op het graf is niet te verbieden, maar zal op den duur wel slijten.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE