Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onherroepelijke toestemming tot begraven


8 mei 2018

Vraag nummer: 54867

vraag; De opas van mijn broer en ik A+J hebben volgens een akte-1932- een particuliere grafkelder (met ruimte voor 18 plaatsen aangeschaft. het graf staat op naam van de ander opa. A. Er staat in de akte dat aan mijn opa J onherroepelijke toestemming zal worden verleend tot het begraven van max. 9 plaatsen. De begraafplaats zegt dat zij geen rekening zullen houden met ons belang omdat de wet op de lijkbezorging is veranderd in 1991. Kan de huidige geregistreerde die nu het graf op zijn naam heeft gekregen, alle plaatsen benutten zonder ons daar in te kennen zodat er van die 8 resterende plaatsen (allen opa j ligt er nu ) geen gebruik meer door ons kan worden gemaakt ?

Antwoord:

Geachte heer,

Deze vraag kan ik niet beantwoorden zonder die akte uit 1932 in zijn geheel te zien, te weten wat in 1932 de regels van de begraafplaats (reglement pf verordening) waren en om welke begraafplaats het gaat.

Dat de begraafplaats stelt dat zij geen rekening kan houden met uw belang omdat in 1991 de Wet op de lijkbezorging is veranderd, lijkt mij buitengewoon vreemd. Het komt op mij ongeloofwaardig over. Wat concreter gezegd: ik denk dat iemand uit zijn nek kletst.
Ik zou als ik u was, die begraafplaats vragen om dat op schrift te stellen en dat te motiveren. Het komt vaker voor dat men mensen of instellingen iets op papier moeten zetten, zij dan pas serieus gaan nadenken en tot de conclusie komen dat het toch anders is.

Maar zoals gezegd, ik kan de vraag alleen beantwoorden na het zien van de complete stukken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE