Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onderhoud betalen voor bestaand graf


5 maart 2011

Vraag nummer: 24558  (oude nummer: 16501)

Goede middeag,

Ik heb een vraag m.b.t. een bestaand graf uit ongeveer 1920 op Nieuw Eykenduyen te Den Haag, indertijd een gemeentelijke begraafplaats nu inhanden van Yarden!!!
Wat zijn de eisen die ze kunnen stellen voor onderhoud, want kunne ze me nu verplichten na 60 jaar om ineens onderhoud te moeten betalen? en kan ik inzage krijgen in het archief hoe de aanschafvan ht graf tot stand is gekomen.
Misschien is het wel eeuwig durend afgekocht!!
We hebben nl op dezelfde begraafplaats een urnen monument, eeuwigdurend en met eeuwig onderhoud indertijd afgekocht door mijn vader.( daar heb ik de papieren van) Nu zeggen ze dat dit ook maar voor 50 jaar !!!! kan, maar naar mijn mening is eeuwig durend, eeuwig durend , tenzij de begraaf plaat word opgedoekt.

Ik ben zeer benieuwd naar uw antwoord, met vriendelijke groet,
Joyce Blom

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik kan een dergelijke situatie niet goed beoordelen zonder de onderliggende papieren te zien.
Maar ik hoor de laatste tijd van meerdere kanten klachten dat deze begraafplaats onrechtmatig onderhoudsbijdragen in rekening wil brengen. Wat dat betreft verbaast uw vraag mij niet.

Als in het verleden onderhoudskosten voor onbepaalde tijd zijn afgekocht, zie ik geen reden waarom u nu deze kosten zou moeten gaan betalen.

Als u er samen met de begraafplaats niet uit komt, kunt u overwegen om een klacht in te dienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Zie www.klachteninstituutuitvaartwezen.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >