Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onderhoud afgekocht gemeente Den Haag


27 maart 2017

Vraag nummer: 50252

Ik heb in 1989 een eigen graf gekocht voor mijn moeder en heb het onderhoud afgekocht
In 2015 kreeg ik ineens een rekening van het onderhoud heb natuurlijk gebeld maar de gemeente heeft er geen papieren meer van dus ik moest het aantonen kan nergens dat papier meer vinden wel de grafakte waarop staat dat het grafrecht voor onbepaalde tijd is.
Op mijn vraag van waarom al die jaren geen factuur gehad zeg de gemeente den haag dat ik geluk gehad hebt en dat ik vanaf nu moet betalen .
Kan ik hier nog iets aan doen

Antwoord:

Geachte heer,

De gemeente Den Haag gaf en geeft nog steeds graven voor onbepaalde tijd uit, waarbij men NIET de mogelijkheid geeft om ook de verplichte onderhoudskosten voor onbepaalde tijd af te kopen. Die kunnen tekens voor 10 jaar worden afgekocht, of jaarlijks worden betaald.

Ik vermoed dat u inderdaad een aantal jaren geluk hebt gehad en dat de gemeente u een aantal jaren geen rekening voor onderhoud heeft gestuurd, terwijl u dat wel verschuldigd was. Ik schat in dat u in 1989 voor 10 jaar onderhoud hebt betaald en dat men u vanaf 1999 vergeten is.

Overigens zijn de onderhoudskosten in Den Haag relatief goedkoop. Rond de 60,- euro staat mij bij. Bij de meeste gemeentelijke begraafplaatsen zitten onderhoudskosten tussen de 90,- en 120,- euro.

Ik merk toch maar weer eens op dat het altijd verstandig is om oude rekeningen en betalingsbewijzen inzake begraven en begraafplaatsen goed te bewaren. Gewoon altijd, zolang het graf bestaat. Dit is ook weer zo'n geval waarbij het fijn zou zijn als u zichzelf kon overtuigen aan de hand van de oude rekeningen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >