Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onbepaalde tijd naar bepaalde tijd omzetten


22 september 2003

Vraag nummer: 2491  (oude nummer: 3087)

Momenteel ben ik bezig met de voorbereiding van een grootschalige ruiming op een gemeentelijke begraafplaats. Daar bevinden zich een aantal graven die zijn uitgegeven voor onbepaalde tijd. Deze graven zijn ouder dan veertig jaar. Mag je als houder van de begraafplaats van deze graven een bepaalde tijd maken.

Antwoord:

Geachte heer,

De vraag of graven voor onbepaalde tijd kunnen worden omgezet in graven voor bepaalde tijd is in deze rubriek al vaker aan de orde komen. De antwoord is "Neen". Dat kan nimmer.

Maar, in antwoord op eveneens veel andere vragen is gesteld, is het vaak wel mogelijk om de rechten op die graven te laten vervallen. Dat hangt af van de voorwaarden die op het moment van uitgifte van die graven zijn gesteld ten aanzien van tenaamstelling, onderhoud e.d.
Enfin, zoek even in de sub-rubrieken 'Eigen graf' en 'Graf ruimen', 'Voorschriften/verordening' en u komt een flink aantal uitgebreidere antwoorden tegen.

Kort gezegd: omzetten kan nooit, maar het laten vervallen van de rechten (wat u waarschijnlijk ook liever hebt) soms wel.

Met de ouderdom van de graven heeft het overigens niets van doen. Of een graf 25, 40, 100 of 300 jaar oud is, maakt voor uw vraag - en dus mijn antwoord - geen enkel verschil.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE