Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nota onderhoudskosten


24 september 2009

Vraag nummer: 6902  (oude nummer: 13906)

wij hebben vandaag een onderhoudsnota ontvangen van de begraafplaats waar mijn vader in februari is begraven.: kosten € 600 voor 20 jaar. Kan dit zo maar. Geen enkele voor aankondiging of overleg over de looptijd?

Trudy

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waarschijnlijk is dit niet zomaar. In folders van de begraafplaats en/of op de site van de gemeente staat met welke kosten u te maken hebt bij een begrafenis en een graf. Een en ander staat ook in verordeningen die openbaar zijn.

Bij het bespreken van de uitvaart behoort een uitvaartondernemer ook op dit soort kosten te wijzen.

De looptijd van 20 jaar is het wettelijke minimum voor een eigen graf. Ook dat behoort een uitvaartondernemer u te vertellen, als hij de uitvaart regelt.

Ik weet niet of in uw geval de uitvaartverzorger dit allemaal vertelt heeft. Een feitelijk probleem bij het regelen van een uitvaart is vaak dat een ondernemer zo veel informatie geeft of moet geven, dat het vaak niet beklijft.
Mensen doen er daarom verstandig aan om zich ook eens in dit soort zaken te verdiepen, als er nog geen overlijden aan de orde is. Want op het moment dat een overlijden er - meestal plotseling - is, is er geen tijd en rust om alles te overzien en overdenken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE