Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nog aanvulldende informatie (9913)


21 november 2007

Vraag nummer: 5074  (oude nummer: 9914)

Bedankt voor het snelle antwoord! Ik ben erg blij met de mogelijkheid om bezwaar te kunnen maken. Nou ben ik wat informatie vergeten te vermelden. Mijn zoon is eerst gecremeerd en daarna in een urn in een kindergrafje begraven. Dit is nogal ongebruikelijk en ik vraag me af of dan de zelfde toestemming nodig om zijn urn op te graven en naar het buitenland te verplaatsen zoals bij een gewoon graf?? alvast bedankt voor het antwoord!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit verandert alles. Alleen voor het opgraven en herbegraven van een overledene is verlof van de burgemeester nodig. Niet voor het laten opgraven van een urn. Dat kan de rechthebbende op een graf gewoon direct (laten) doen. En voor het overbrengen van een asbus naar het buitenland is ook geen vergunning nodig. U hebt dus geen mogelijkheid van bezwaar.

Ik denk dat, als er geen rechtstreeks overleg met de vader van uw zoontje mogelijk is, dat het verstandig is om snel een advocaat in de arm te nemen en samen oplossingen te bedenken weermee hij de vader kan benaderen.
Uw wens is duidelijk. Maar de wens van iemand om de as van zijn zoon mee naar zijn geboorteland te nemen, als hij daar defintitief naar terug keert, is ook niet onbegrijpelijk. Ik denk dat u tussenoplossingen zou moeten bedenken, die voor iedereen acceptabel zouden kunnen zijn. Bijvoorbeeld het verdelen van de as.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >