Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nog aanvulldende informatie (9913)

21 november 2007

Vraag nummer: 5074 (oude nummer: 9914)

Bedankt voor het snelle antwoord! Ik ben erg blij met de mogelijkheid om bezwaar te kunnen maken. Nou ben ik wat informatie vergeten te vermelden. Mijn zoon is eerst gecremeerd en daarna in een urn in een kindergrafje begraven. Dit is nogal ongebruikelijk en ik vraag me af of dan de zelfde toestemming nodig om zijn urn op te graven en naar het buitenland te verplaatsen zoals bij een gewoon graf?? alvast bedankt voor het antwoord!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dit verandert alles. Alleen voor het opgraven en herbegraven van een overledene is verlof van de burgemeester nodig. Niet voor het laten opgraven van een urn. Dat kan de rechthebbende op een graf gewoon direct (laten) doen. En voor het overbrengen van een asbus naar het buitenland is ook geen vergunning nodig. U hebt dus geen mogelijkheid van bezwaar.

Ik denk dat, als er geen rechtstreeks overleg met de vader van uw zoontje mogelijk is, dat het verstandig is om snel een advocaat in de arm te nemen en samen oplossingen te bedenken weermee hij de vader kan benaderen.
Uw wens is duidelijk. Maar de wens van iemand om de as van zijn zoon mee naar zijn geboorteland te nemen, als hij daar defintitief naar terug keert, is ook niet onbegrijpelijk. Ik denk dat u tussenoplossingen zou moeten bedenken, die voor iedereen acceptabel zouden kunnen zijn. Bijvoorbeeld het verdelen van de as.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids; zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder