Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Na afstand van graf weer grafrechten verkrijgen


15 maart 2011

Vraag nummer: 24586  (oude nummer: 16544)

Goedendag meneer van der Putten,

Van een graf is in 2000 afstand gedaan door de rechthebbende. Door de gemeente is verder niets met het graf gedaan, het is dus nog in takt en de steen staat er ook nog op.
Nu heeft de rechthebbende van destijds contact opgenomen met de gemeente of hij weer rechthebbende kan worden/of hij weer kan ‘verlengen’
Naar mijn inziens kan dit gewoon niet want de rechten zijn vervallen….

Maar goed, stel dat we nu wel toestemming hiervoor geven. Vanaf wanneer moeten we dan grafrechten in rekening brengen. Want eigenlijk heeft hij een tussenstop gehad van 11 jaar waarin hij niet heeft betaald. Ik vind het een beetje dubbel.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

XX

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het graf kan gewoon als een nieuw graf worden uitgegeven; ik neem aan dat u 20 jaar hanteert voor nieuwe graven. Er kan natuurlijk geen sprake zijn van verlenging. Dat was alleen in 2000 mogelijk.

Ja, je kunt zeggen dat betrokkene het graf dan 11 jaar 'gratis' heeft gehad. Maar hij/zij heeft ook 11 jaar het risico van ruiming gelopen.

Ik zie geen reden of grond om een nieuwe uitgifte te weigeren. Blijkbaar had uw gemeente de ruimte niet nodig, anders was het graf niet zo blijven liggen. Ik zou nu pragmatisch denken: nieuwe uitgifte levert weer wat inkomsten op.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE