Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Moeder heeft de grafrechten van haar ouders; wat voor inbreng heeft broer


6 mei 2017

Vraag nummer: 50643

Mijn moeder heeft de grafrechten van haar ouders.Toen mijn opa en oma allebij waren overleden hebben wij gevraagd wat er met de graven ging gebeuren.er is aan alle kleinkinderen gevraagd of iemand ze later wou hebben,ik en mijn man waren de enige die dat wel wouden. Omdat er toen nog geld op de rekening van mijn oma stond waar de jaarlijkse kosten van betaald werden werd er verder niet meer over gesproken.wel is ons toen toegezegd dat wij ze later mochten hebben.omdat mijn moeder en haar broer nu de kosten delen omdat de rekening van mijn oma niet meer relevant is begint de ellende dat hij er over moet denken of wij ze nog wel mogen hebben hij zelf heeft al graven voor hem en m.n tante maar zegt dat hij net zoveel recht heeft als m.n moeder. Wij hebben zoiets van 25 jaar geleden is er mondeling een afspraak gemaakt over de graven tussen mijn ouders mijn oom en tante en ons, wat zijn onze rechten hier dan in?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als er een afspraak is gemaakt, moeten alle partijen zich er aan houden. Maar wat als partijen zich er niet aan willen houden? Staat de afspraak op papier? Is het u waard om er advocatenkosten voor te maken? Dat moet u zich afvragen en afwegen.

Als u twijfelt of uw oom zich wel aan de afspraak houdt, kunnen u en uw moeder er nu al voor zorgen dat de zaak geregeld wordt. Uw moeder kan nu al bij de administratie van de begraafplaats het graf op uw naam laten overschrijven. Waarschijnlijk heeft de begraafplaats er een formulier voor dat uw moeder en u samen moeten invullen en ondertekenen. Uw oom hoeft dan geen toestemming te geven.

Als u wacht tot uw moeder is overleden, loopt u het risico dat uw oom u voor is door net iets eerder dan u bij de administratie van de begraafplaats om de grafrechten te vragen. Wilt u dat risico lopen?

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE