Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Meerdere rechthebbenden


14 januari 2008

Vraag nummer: 5121  (oude nummer: 10103)

Geachte heer van der Putten,

Ik lees regelmatig in uw advies dat een graf alleen op naam van 1 persoon kan staan.

Bij toeval vond ik op pagina 111, 2e alinea van de Wlb van Schuurman & Jordens (ook door u geschreven) de volgende tekst met betrekking tot rechthebbende. In de laatste zin staat: Overigens kunnen dit ook meerdere personen zijn.

Of trek ik dit nu uit zijn verband?

X

Antwoord:

Geachte heer,

Wettelijk gezien mogen inderdaad meerdere personen samen de rechthebbenden zijn. Maar daar moet je als begraafplaatshouder nooit aan beginnen.
99,99% van alle beheersverordeningen regelen daarom dat het recht uitsluitend op naam van 1 persoon kan staan.
Ook bijvoorbeeld in artikel 15 lid 3 van de beheersverordening van uw eigen gemeente staat: "Een (graf)recht als in dit artikel bedoeld, kan slechts aan een rechthebbende worden verleend".

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

---

Een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorig jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Maar er staat altijd nog een fout nummer in de telefoongids. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

En dan heb ik het nog niet over de verkeerde facturen van KPN. Al maanden lang op een verkeerde naam, nog steeds naar een oud adres, plotseling is het abonnement eenzijdig verwijzigd, verkeerde bedrag, etc. etc. En niemand reageert op klachten daarover.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE