Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Meerdere graven kopen


9 september 2002

Vraag nummer: 1067  (oude nummer: 1402)

Wed Dec 29 21:30:38 1999

Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om meerdere graven naast elkaar te kunnen kopen. Is dit ook mogelijk bij beroemde begraafplaatsen in Nederland?

Antwoord:

Thu Dec 30 01:06:31 1999

Geachte heer of mevrouw,

Zeker is het mogelijk om op een begraafplaats meerdere graven naast elkaar te kopen. Ook op "beroemde" begraafplaatsen.

Er is echter wel een 'maar'. Het is namelijk niet op iedere begraafplaats mogelijk om graven vooruit te kopen. Alleen als er voldoende ruimte is. Op sommige begraafplaatsen is die ruimte zo beperkt, dat men graven alleen voor een directe begraving uitgeeft; reserveren is dan niet mogelijk.
Er zijn ook honderden begraafplaatsen waar men blij is als u een paar graven wilt reserveren. Vooral wat oudere begraafplaatsen zijn zodanig ruim aangelegd, terwijl men onvoldoende rekening hield met de groei van het aantal crematies in de jaren '60 en '70, dat er nu volop ruimte is. Een deel van die ruimte wordt sinds een jaar of tien gebruikt om speciale urnengraven of urnenmuren aan te leggen of te bouwen. Het aantal crematies is de laatste jaren ietsje terug gelopen, maar een belangrijke tendens is dat men na een crematie de as niet meer 'automatisch' laat verstrooien, maar op een begraafplaats laat bijzetten. Veel mensen vinden het toch belangrijk om later 'ergens naar toe te kunnen'.

Maar ik dwaal af. Het reserveren van graven naast elkaar kom vaak voor. Zeker op begraafplaatsen waar maar 1 diep wordt begraven; het buurgraf wordt dan voor de echtgenoot gereserveerd. Soms reserveren ook kinderen een graf naast dat van hun ouders of grootouders.

mr W.G.H.M. van der Putten

30 december 1999

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE